У Книгу рекордів Гіннесса внесли великий світлодіодний 3D екран ЕКТА

19.07.2011

У Книгу рекордів Гіннесса внесено новий розділ «Самий великий світлодіодний 3D-телевізор» (Largest LED 3D TV). У розділі вказана діагональ екрану 7,11 метрів, що є світовим рекордом. Величезний 3D телевізор був встановлений в залі для глядачів елітного клубу в Гетеборзі (Швеція). Понад 400 глядачів дивилися пряму 3D трансляцію фінального матчу Ліги чемпіонів УЄФА з лондонського стадіону «Уемблі». Завдяки рекордному розміру екрану і нової технології EKTA 3D був створений ефект повної присутності на стадіоні, на трибунах, на полі, поруч з суддями і гравцями.


Пряму 3D трансляцію забезпечила компанія Viasat-Швеція, виконавцями виступили компанія VIDEOFORCE і орендний підрозділ компанії ЕКТА. Генеральний директор Viasat Hans SkarplTh сказав: «Ми не відразу зважилися використовувати LED 3D екран. Однак результат перевершив всі очікування. Ми отримали унікальний досвід і світове визнання! ».


Мода на світлодіодні 3D екрани швидко проникає в усі сфери індустрії розваг: клуби та дискотеки, шоу і концерти, фан-зони та бари, музеї і парки атракціонів. Зовсім скоро без великого LED 3D екрану не можна буде уявити собі ні розважальний заклад, ні масовий захід. Технологія ЕКТА 3D стає двигуном індустрії розваг.


Ігор Пастух, генеральний директор компанії ЕКТА повідомив, що зараз в декількох містах Європи будуються спортивні фан-зони, клуби та музеї, де планується використовувати великі екрани 3D ЕКТА. Розміри нових екранів, можливо, поб'ють існуючий світовий рекорд. Великі світлодіодні 3D телевізори розробляються і випускаються українською компанією ЕКТА. Технологія EKTA 3D була розроблена інженерами компанії в 2010 році. На початку 2011 року вітчизняна технологія була представлена ​​на виставках в Амстердамі та Франкфурті, а з травня почався серійний випуск великих LED 3D екранів.