«Х Меморіал Віталія Лонського»

06.09.2013

6 вересня в Бердичеві, за підтримки Національного олімпійського комітету України та обласного відділення НОК, відбулися ХХ Міжнародні змагання з легкої атлетики «Х Меморіал Віталія Лонського». У змаганнях брали участь спортсмени 3 країн: України (30 учасників), Білорусії (1), Росії (3). За перемогу боролися два чемпіони світу - Богдан Бондаренко і Юрій Кримаренко, а також переможець командного чемпіонату Європи-2011 Дмитро Дем'янюк, чемпіон Європи Олександр Шустов, срібний призер Універсіади-2013 Андрій Проценко.


На змаганнях були встановлені особисті рекорди: Кримаренко (Україна, Житомир) - 2,34м, Проценко (Україна, Херсон) - 2,32м. Але цих результатів не вистачило для першості: кращим став Богдан Бондаренко (Україна, Харків), взявши висоту 2,34м за мінімальну кількість спроб. Ця перемога стала для спортсмена п'ятнадцятої поспіль за сезон.


Серед жінок також призові місця отримали українки. Золото відвоювала Катерина Табашнікі з Харкова (особистий тренер - Богдан Бондаренко) з результатом 1,89 м. Срібло виграла Оксана Окунева з Миколаєва (1,89), а бронзу - Наталія Гапчук з Житомира (1,86м).


Цього року вперше відбулися показові виступи ветеранів легкої атлетики - вихованців Віталія Лонського. Планується, що ці змагання також увійдуть в основну частину турніру в наступні роки.


Віталій Олексійович Лонський - заслужений тренер СРСР і України, засновник методики підготовки спортсменів-стрибунів високого класу. У період з 1959 по 1972 рр. особисто підготував 18 майстрів спорту та 4 майстри спорту міжнародного класу. Кожен третій учень школи Лонського виконував нормативи майстра спорту. Школа стала однією з перших на теренах СРСР, що отримала вузький профіль - стрибки у висоту.


Великою честю для компанії ЕКТА стала можливість виступити технічним партнером міжнародного спортивного заходу, адже серед співробітників є випускники школи Лонського. Цього року для трансляції подій змагань було надано екран більш високої роздільної здатності. Вперше встановлений відеобанер, що відображає інформацію про учасника та його результати.


Переглянути проект «Х Меморіал Віталія Лонського» в Портфоліо