ЕКТА – виробник hi-end відеоекранів для Київського Палацу спорту

15.04.2011

Київ, 15 квітня 2011, на відкритті оновленого Палацу спорту глядачам і VIP-гостям шоу, серед яких був присутній і віце-прем'єр-міністр України, міністр інфраструктури Борис Колесніков, вперше продемонстрований відеокуб з світлодіодних екранів ЕКТА. Спеціально для центральної спортивної арени України інженери ведучого східноєвропейського виробника світлодіодного обладнання розробили нову модель екранів iLVM 9C, технічні характеристики якої відповідають найвищим світовим стандартам. 4 відеоекрани, розміром 3,9 х 3,1 м кожен, були виготовлені на власному високотехнологічному заводі ЕКТА у м Житомир (Україна) і встановлені в Палаці спорту в найкоротші терміни.

 

Реконструкція Київського палацу спорту проводилася в рамках підготовки до Чемпіонату світу з хокею 2011 року в першому дивізіоні, який проходитиме в Києві з 17-го по 23-е квітня 2011 року Вимоги Міжнародної хокейної федерації (IIHF) передбачають наявність на льодових аренах відеоекранів, що демонструють важливу ігрову інформацію (рахунок, час, штрафи, імена гравців і т. д.), а також транслюють гру в прямому ефірі з можливістю повтору ключових моментів. Відеоекрани, що знаходяться в полі зору глядачів з усіх боків майданчика, роблять перегляд спортивних змагань набагато зручнішим. Саме тому найбільші льодові арени вже давно обладнані світлодіодними медіакубами, які дозволяють демонструвати не тільки ігрову інформацію, а й відеорекламу, чим забезпечується швидка окупність складних апаратних комплексів.


При виборі постачальника високотехнологічного відеообладнання представники замовника враховували репутацію виробника, якість і кількість вже встановлених відеоекранів, а також можливості сервісної та технічної підтримки. Крім якості трансльованого зображення і ультрависокої надійності обладнання, була вирішена задача мінімізації ваги готової конструкції. Відеоекрани ЕКТА володіють одним з кращих в індустрії показником ваги (32 кг на 1 кв. м. для іndoor-моделей). Завдяки цьому, а також використанню полегшених алюмінієвих конструкцій загальна вага відеокубів виявився рекордно низькою.


Управління відеоекранами здійснюється за допомогою двох систем ERMAC / SPU-005, розроблених компанією ЕКТА спеціально для вирішення найскладніших завдань в області візуалізації. ERMAC оснащений 18-бітної системою обробки відеоінформації, забезпечує роботу п'яти незалежних відеоканалів, підтримує true HD (1080p, RGB 10bit). У майбутньому це дозволить збільшити кількість відеоекранів у Палаці спорту без зміни конфігурації системи управління.


Крім 4-х відеоекранів, об'єднаних в медіакуб, фахівці ЕКТА інтегрували в Палаці спорту також суддівську систему, що включає в себе суддівський пульт, робочі місця суддів за воротами і таймери зворотного відліку в роздягальнях. Всі елементи цієї системи об'єднані з внутрішньою відеомережею спортивної арени з можливістю виведення на центральні екрани будь-якої необхідної технічної інформації. Світлодіодні екрани, встановлені в Київському Палаці спорту, розраховані на використання під час будь-яких спортивних змагань, а також під час концертів і шоу-програм, що регулярно проводяться в найбільшому критому спорткомплексі України.


ЕКТА є одним з лідерів ринку відеоекранного обладнання для спортивних споруд в країнах СНД та східної Європи. Відеоекрани ЕКТА встановлені також на стадіонах Запоріжжя («Славутич Арена»), Луганська («Авангард»), Одеси («Чорноморець»), Полтави («Ворскла»), Кишинева («Zimbru»), на іподромах в Гудермесі (Росія), Туркменабаді і Балканабад (Туркменістан). Орендний підрозділ ЕКТА є провідним технічним партнером більшості масштабних спортивних подій, які проводяться на території України. Постійними клієнтами ЕКТА є футбольні клуби «Динамо» і «Шахтар», Національна футбольна збірна України, клуб Сергія Бубки, Національна федерація гімнастики, «Богатирські ігри» та інші спортивні організації. Перелік проектів провідного українського виробника світлодіодного обладнання не обмежується спортивними спорудами. Відеоекрани ЕКТА встановлені, зокрема, у сесійній залі Верховної Ради України, а також в залах голосування Київського, Харківського та Криворізького міських рад, Донецького та Дніпропетровського обласних рад. Крім того, саме ЕКТА здійснила реконструкцію головного годинника країни, встановивши 4 світлодіодних екрани власного виробництва на вежі Будинку профспілок на майдані Незалежності.